Z-Hardcore Kitchen – Hardcore food for hardcore people!

Hun gastvrijheid hebben de “Z” Hardcore Kitchen-zussen waarschijnlijk te danken aan het liefdevolle nest waarin ze opgroeiden. Niet alleen ontvangen ze iedereen met open armen (Waarom anders slapen grote Hardcorebands liever bij hun thuis dan op hotel?), ook hun voorliefde voor stevige gitaren en lekker eten hebben ze gemeen.

De microbe voor de bandkeuken kregen Monika, Anita en Natalia Zabkar (jawel, vandaar de “Z”!) door te koken voor bevriende bands die door Europa toerden. Ondertussen kookten ze al voor grote artiesten als Danzig, Brian Fallon (The Gaslight Anthem), Rise Against, Boysetsfire, Biohazard, h20, Chuck Ragan, …

En welke reacties krijgen ze op hun eten?

“Iedereen is altijd heel vriendelijk en bedankt ons altijd, maar het beste moment tot nu toe was heel zeker de staande ovatie die we kregen van alle artiesten en medewerkers van The Revival Tour ’11.  Een 30-tal mensen stonden tijdens het eten spontaan recht en begonnen te klappen en te roepen.“

“Glenn Danzig heeft nogal een kieskeurige reputatie wat zijn eten betreft, maar toen wij kookten was hij heel enthousiast en kwam hij persoonlijk zeggen dat het eten super lekker was!“

– “Rise Against noemde ons eten het beste van heel hun tournee.”

De Zabkars staan bekend om hun eigen kookstijl. Elke band krijgt een buffet met heerlijke gerechten voorgeschoteld… Een overvloed aan ingrediënten, smaken en stijlen! Omdat er bij zo’n aanbod vaak eten over is (zo zijn er veel artiesten die niet veel voor een show eten maar wel erna honger hebben), geven ze volgende tip:

– “Het is altijd handig om aluminium of kartonnen bakjes met deksels bij te hebben. Zo kan je de restjes meegeven aan de bands!”

Vaak moeten ze voor vleeseters en vegetariërs tegelijkertijd koken. Daarom deze tip:

– “Hou vegan / veggie / vlees altijd goed van elkaar gescheiden en kook zéker alles apart. Bak dus geen tofu in de pan waar je net je vlees in hebt gebakken, gebruik aparte lepels etc.”

Goed nieuws voor alle Moshpotters: de zusjes willen enkele recepten met jullie delen!

Eerst en vooral is er het succesrecept ‘Spaghetti Il Forno‘. Het is een supermakkelijke en lekkere pasta die je op voorhand thuis kan klaarmaken en enkel nog moet afbakken in de oven. Een andere lekkere ovenpasta is de ‘Penne met ham of erwten‘, voor ieder wat wils!