West-Vlaanderen op je bord!

Vorige maand ging ik op bezoek bij Hannes Vanmeenen. Samen met Wim Boone en Benjamin Vanmeenen kookt hij al jaren voor bands. Van Belgische bekenden tot Japanse vreemden… Been there, done that!

 

Voor hen begon het allemaal bij Vlas Vegas en de Kreun. Ze draaien er al jaren mee en zijn dan ook raadgevers nr1 als het op koken en keukens aankomt.

Toen ik met Hannes praatte vond ik de drie koks het levende bewijs dat je met weinig middelen (al zijn het twee gaspitjes en een tent) toch iets moois, lekkers en creatiefs op je bord kan toveren. En ook al lijken de dingen soms moeilijk, duur en ingewikkeld, dat hoeft niet per se zo te zijn!

Om dat te bewijzen hebben ze dan ook enkele recepten neergepend die ingewikkeld lijken, maar helemaal niet moeilijk zijn om te maken. Bovendien presenteren ze mooi en is het ook budgettair haalbaar.. Heel belangrijk!

Vorige week nog voor de neus van Motorpsycho, nu in het online kookboek van Moshpot ! Let vooral op de leuke indeling en schrijfstijl van de gerechten, overal kan je leuke, grappige, handige en leerrijke tips vinden!

Asperges met Hollandse saus

“Dit is een sober voorgerechtje voor liefhebbers. Het is typisch Vlaams, typisch lente en helemaal niet moeilijk!’”

Kwartel met spinazie, gebakken aardappelen en dragonsaus

“Een beestig simpel gerecht met een schitterende presentatie. We hebben dit ooit voor een Japanse band bereid. De borden stonden amper op tafel en de foto’s stonden al op hun Facebook… Great food!”