Vegetarische pasta
Kok: Hilde Buvé – hilde.buve@hotmail.com
Benodigdheden
3 eetlepels olijfolie
1 sjalot versnipperd
3 teentjes look geperst
400 gr penne
90 gr zwarte olijven ontpit en fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngesneden basilicum
1 bosje spinazie grof gesneden
1 grote courgette, in blokjes gesneden
2 eetlepels geroosterde amandelschilfers
1 eetlepel ricotta
Peper en zout
Bereiding
1. Kook de penne al dente in ruim gezouten water.
2. Stoof in olijfolie de sjalot en de look aan.
3. Voeg courgette toe en laat alles een beetje gaarstoven.
4. Voeg de penne toe en stoof kort even mee aan.
5. Voeg olijven, peterselie, basilicum, spinazie en amandelschilfers toe.
6. Voeg de ricotta toe en roer alles eens goed onder elkaar zodat de ricotta smelt.
7. Goed afkruiden met peper en zout.