Vegan/Allergiefriendly appeltaart!

Kok: Simon S., Muziekclub N9 (Eeklo) 
Contact:info@n9.be

Ingrediënten voor 1 lekkere appeltaart: 

-200 gr zelfrijzende bloem

-200 gr rietsuiker

-170 gr neutrale olie (koolzaad-, zonnebloem-,,,,)

-4 el heet water

-sap van 1 citroen

-5 stoofappels

-½ tl kaneel

-50 gr rozijnen

-2 el abrikozenconfituur

 -Een springvorm en een oven voor het bakkenBereiding:

1. Verwarm je oven voor op 180 graden.

2. Schil de appels en snijd ze in stukjes.

3. Meng ze in een kom met 50 gr rietsuiker, de rozijnen, de kaneel en de helft van het citroensap.

4. Kneed de bloem, de rest van de suiker, de olie, 3 el heet water en de andere helft van het citroensap tot een bal.

Tip: Met extra bloem of water kan je het deeg droger of natter maken.

5. Vet een springvorm in en bestuif hem met bloem.

Als je boter gebruikt om de springvorm in te vetten, gebruik dan ook hier plantaardige of sojaboter zonder dierlijke producten! Als je twijfelt, neem dan zeker een kijkje op http://www.goedgeweten.be/zoek/.

6. Bekleed de bodem en de wanden van de springvorm met 2/3 van het deeg.

7. Stort het appelmengsel erin en dek af met de rest van het deeg.

8. Prik vier gaatjes in het midden en bak 45 tot 60 minuten op 180 graden in je voorverwarmde oven.

9. Warm de abrikozenconfituur op met 1 el water en strijk de afgekoelde taart ermee in.

Tip: Na een nachtje in de koelkast smaakt deze taart nog beter!