Benodigdheden voor 4 personen:
2 varkenshaasjes, proper gemaakt
-Tijm (vers, gesnipperd)
– Peper & zout
– Olijfolie
– Boter
– Brie
– Verse rozemarijn
– Balsamicocrème
– Primeuraardappeltjes of krieltjes (+/- 800 gr)
– Rucola
– Kerstomaatjes
Bereiding
– Kook eerst aardappelen (ze mogen niet volledig doorkookt zijn, want we gaan ze nog bakken).
– Wrijf het varkenshaasje in met tijm en olijfolie, kruid met peper en zout.
– Bak het varkenshaasje aan alle kanten aan in olijfolie (mag niet doorbakken zijn, maar rosé) en versnijd in stukjes.
– Leg stukjes brie op het vlees en leg alles nog een kleine 10 minuten in een op 200° voorverwarmde oven. Zo kan de kaas smelten en wordt het varkenshaasje perfect gaar.
– Leg de stukjes vlees met brie op een schoteltje en doe een dikke druppel balsamicocreme op de kaas.
– Bak de aardappeltjes in olijfolie en kruid met wat zout.
-Voeg de vers gesneden rozemarijn toe als een kant van de aardappeltjes gekleurd is.
-Voeg net voor het opdienen nog een stukje boter toe aan de aardappeltjes. Zo blijft de rozemarijn er goed aan kleven!
-Werk af met beetje rucola en kerstomaatjes. Je kan er nog een eenvoudige vinaigrette bij maken door olijfolie met een beetje balsamico te mengen.