Varkenshaasje met brie en rozemarijnaardappeltjes

Benodigdheden voor 4 personen:

2 varkenshaasjes, proper gemaakt
-Tijm (vers, gesnipperd)

– Peper & zout

– Olijfolie

– Boter

– Brie

– Verse rozemarijn

– Balsamicocrème

– Primeuraardappeltjes of krieltjes (+/- 800 gr)

– Rucola

– Kerstomaatjes

Bereiding
– Kook eerst aardappelen (ze mogen niet volledig doorkookt zijn, want we gaan ze nog bakken).
 
– Wrijf het varkenshaasje in met tijm en olijfolie, kruid met peper en zout.

– Bak het varkenshaasje aan alle kanten aan in olijfolie (mag niet doorbakken zijn, maar rosé) en versnijd in stukjes.

– Leg stukjes brie op het vlees en leg alles nog een kleine 10 minuten in een op 200° voorverwarmde oven. Zo kan de kaas smelten en wordt het varkenshaasje perfect gaar.

– Leg de stukjes vlees met brie op een schoteltje en doe een dikke druppel balsamicocreme op de kaas.

– Bak de aardappeltjes in olijfolie en kruid met wat zout.

-Voeg de vers gesneden rozemarijn toe als een kant van de aardappeltjes gekleurd is.

-Voeg net voor het opdienen nog een stukje boter toe aan de aardappeltjes. Zo blijft de rozemarijn er goed aan kleven!

-Werk af met beetje rucola en kerstomaatjes. Je kan er nog een eenvoudige vinaigrette bij maken door olijfolie met een beetje balsamico te mengen.