There’s no food like mom’s…

Wie dit jaar op Groezrock was, stond misschien wel in de rij voor het vegan food van Just Like Your Mom. Zelf proefde ik er een vegan burger en die was o-ver-heer-lijk! (En bij het wachten kreeg je een gratis Alpro puddinkje, hmmmm)

 Omdat het voor niet-kenners vaak moeilijk is om zich in te leven (of zelfs een voorstelling te maken) in het leven van een veganist, nam ik contact op met Etjen. Het resultaat is een mooie voorstelling van de realiteit. Dat het helemaal niet moeilijk is om vegan te koken. En dat de vooroordelen nog steeds bestaan. En dat je er wél mee gegeten hebt. In deze blogpost laat ik Etjen zelf aan het woord. Ik hoop bij deze dan ook dat alle non-believers een beter beeld krijgen van de vegan keuken. En dat ze de recepten uitproberen, natuurlijk 😉 Enjoy, want ’t is de moeite! 

Just Like Your Mom levert tourbussen, tourmanagers en backline aan. Daarnaast koken we af en toe voor bands of op festivals. En, als we de kans krijgen, dan voorzien we graag ook het publiek frontstage van vegan burgers, wraps en cupcakes. Dat bands lekker eten op tour erg hard waarderen, hebben we al verschillende keren ervaren. Zo waren er bijvoorbeeld de übersympathieke gasten van Megafaun die een jaar na datum nog precies wisten wat ze gegeten hadden bij onze backstage catering op het Fabriq festival.

Omdat we zelf vaak op tour zijn weten we goed wat bands fijn vinden om te eten. En eigenlijk is dat heel simpel: geen crappy junkfood, wééral pasta met rooie saus of take-away. Dat krijgen ze al veel te vaak voorgeschoteld. Je maakt hun nog het meest blij met simpel, vers homemade food. Een beetje zoals bij hun ‘mom’. Een blik op hun rider of een mailtje naar de tourmanager helpt je op de goeie weg. En verder zijn we van mening dat bands die er net van een week UK komen het ‘t hardst verdienen om in de watten gelegd te worden, want vaak is het daar niet veel soeps backstage. Net zoals vegetarische en vegan bands die er enkele data in Frankrijk op hebben zitten. 

We koken altijd vegan. Enerzijds omdat we zelf een vegan bedrijf zijn, anderzijds is het lekker makkelijk, iedereen kan meteen mee eten. Geen aparte potjes nodig voor de vleeseters en de vegetariërs. Onze ervaring is dat als het lekker en genoeg is, dat er een happy band van tafel gaat, ongeacht ze nu biefstuk op hun rider hadden staan of niet.

Zelf doen we graag aardappelpuree of geroosterde aardappelen in de oven met rozemarijn en grof zout. En daarbij dan warme groenten, een slaatje met een dressing en een heerlijke hazelnootburger met een sausje of jus. We proberen hier ook altijd soep en een homebaked dessert bij te serveren. Als de keuken ter plaatse wat minder uitgerust is, dan houden we het graag bij stoofpotjes. Daar kan je weinig mis mee doen, net zoals met het recept voor het Marokkaans groentestoofpotje

Meer weten? Surf dan naar www.justlikeyourmom.com of zoek Just Like Your Mom op Facebook: Just Like Your Mom, toursupport.