Rockende lekkernijen uit Leuven!

Ook in Leuven kennen ze wat van rock-‘n-roll cooking! Dat de mensen daar vriendelijk zjn, dat wisten we al langer. Dat ze er wat van muziek kennen, hebben Marktrock en Het Depot al lang bewezen. En laat Mike Naert, de baas van die laatste, nu net een perfecte combinatie zijn van alle voorgaande elementen: een kokende, gastvrije, muzikale man!

“Bij Het Depot is het heel belangrijk dat de artiesten zich thuis voelen. Een warm onthaal (in het verleden in een oud en versleten gebouw) en een baas die voor de artiesten kookt, maakt  daar deel van uit.”

Het is op z’n minst bijzonder te noemen, de combinatie als chef van zo’n muziekcentrum én bijhorende artiestenkeuken. Maar wat vinden de bands daar nu zelf van?

“Vaak vertel ik het niet aan de artiesten, maar intussen weten de meesten, zeker de Belgische muzikanten, dat echter wel. Maar ik herinner mij het allergrootste respect van de gitarist van And You Will Know Us By The Trail Of Dead. De mannen stonden bekend als moeilijke gasten en bleven die avond nog hangen in Leuven. De foyer bleef wat langer open en na het concert kwam de band binnen om te vragen of ze bij ons nog iets kregen. De mensen achter de toog keken naar mij en ik deed teken dat het ok was. Die gitarist verstond echter niet waarom de kok iets te zeggen had over hun gratis drank, tot hij dus te weten kwam dat ik de baas was…

Hij kwam direct naar mij, zei me dat hij dat fantastisch vond en we zijn een lang gesprek over koken begonnen. Blijkbaar had hij een bar in Austin waar hij soms zelf kookte. We zijn nog uren samen op stap gegaan. Moeilijke mannen? Niets van gemerkt!”

Als je de grote baas bent, graag kookt voor de bands die op je podium staan en erin slaagt om alles tot een goed einde te brengen, dan moet het wel goed haalbaar zijn om snelle, makkelijke en lekkere gerechtjes op tafel te brengen. Een voorbeeld daarvan is één van Mike’s succesrecepten: Varkenshaasje met brie en rozemarijnaardappeltjes

Probeer het zeker eens uit en laat de Moshpotters weten wat je ervan denkt!