Rijkelijke pastaschotel op Hanne’s wijze

Ingrediënten

Voor 3 à 4 personen

0,5 kg pasta

3 stevige steaks/kipfilets/quornfilets/…

2 potjes half-zongedroogde tomaten (Sud ‘n’ Sol)

1 potje rode pesto

0,5 liter room

2 courgetten

1 bussel pijpajuin

1 pakje geraspte kaas

Boter/olijfolie

Peper & zout

Kok: Hanne Crols (hanne.crols@gmail.com)

  1. Kook de pasta.
  2. Neem een grote pan en bak de steak/kip/quorn/… in wat boter of olie.
  3. Snij de courgette in stukjes en doe ze erbij.
  4. Voeg 2 grote lepels rode pesto toe.
  5. Doe er de zongedroogde tomaatjes en een beetje van de olie bij.
  6. Snij de pijpajuin  en voeg toe.

Tip: je mag alles van de pijpajuin snijden, wit en groen.

  1. Doe de room erbij.
  2. Kruid af en laat alles inkoken.
  3. Doe de pasta in een ovenschotel en giet de inhoud van de pan erover.
  4. 10.  Bestrooi met kaas.
  5. 11.  Zet nog even onder de gril zodat er een mooi korstje op komt.

TIP: Serveert mooi in een diep bord met een stukje stokbrood erbij.

TIP: Je kan alles de dag op voorhand al maken. Zet de ovenschotel dan nog niet onder de grill. Dek goed af!