Quiche met broccoli en champignons

Ingrediënten voor 1 quiche:

 -Taartvorm (22cm of iets groter)
-Bakpapier
-1 pakje kant- en klaar bladerdeeg uit de koeling
-1 bakje witte champignons
-1 broccoli
-1 ui
-1 busje room
-3 eitjes
-Geraspte kaas
– Eventueel spekblokjes, gerookte zalm of gekruide tofureepjes

Bereiding 

1. Verwarm je oven voor op 200°.

2. Zet een pot water op het vuur en wacht tot het water kookt.

3. Snij ondertussen de broccoli in stronkjes en de ui en champignons in blokjes.

4. Als het water kookt steek je de broccoli er 4 minuten in en daarna spoel je hem meteen af met koud water. Laat goed uitlekken.

5. Bak de ui en de champignons, kruid goed af.

          Deze volgende stap is optioneel, het kan ook perfect zonder!

6. Als je spek of tofureepjes wil toevoegen bak je deze ondertussen ook goed knapperig aan. 

7. Leg een laag bakpapier en het deeg in je taartvorm, zorg dat het niet te veel over de randjes komt en prik er gaatjes in met een vork.

8. Klop 3 eieren onder de room en kruid goed af met peper en zout.

9. Vul de quiche met broccoli, ui, champignons en eventueel spek- of tofureepjes. Als je liever gerookte zalm wil gebruiken snij je die in reepjes en leg je die er bovenop.

10. Giet het eiermengsel over de vulling.  

11. Bestrooi alles gul met geraspte kaas.

12. Plaats de quiche in de oven en bak een 30 à 40-tal minuten.

Als er niets meer aan je mes hangt als je er in prikt is hij klaar!

 

Je kan de quiche warm of koud serveren, al dan niet met een gemengde salade.
Om hem op te warmen steek je hem kort terug in de oven.

Smakelijk!