Pudding met koekjes

Ingrediënten voor een 20-tal potjes 

-2,5 à 3l melk (wij namen halfvolle)

Hoe meer melk, hoe vaster de pudding. Ook het feit of je volle, halfvolle of magere melk kiest bepaalt het resultaat. Je kiest dus zelf een beetje wat je graag hebt!

-3 zakjes puddingpoeder (wij namen Imperial)
-Suiker
-Hagelslag
-2 pakken petit beurre koekjes Bereiding 

 1. Breek de koekjes in grote brokken en leg ze onderaan in de kommetjes of schalen.

2. Ondertussen breng je de melk met wat suiker aan de kook.

De verpakking zegt 5 eetlepels per zakje poeder, maar hier kies je zelf hoe zoet je het maakt. Hou er rekening mee dat er nog koekjes en hagelslag bij het gerecht zitten!

3. Zorg ervoor dat er iemand bij de melk blijft zodat ze niet aanbrandt of overkookt. Je kan beter wat langer wachten en de melk op een laag vuurtje zetten!

4. Meng het puddingpoeder met wat melk in een apart potje. Dit doe je om klontertjes te voorkomen.

 

5. Als de melk kookt neem je de pot van het vuur en doe je er al roerend het puddingpoedermengsel onder.

6. Zet de pot terug op het vuur en laat nog een minuutje al roerend doorkoken.

7. Giet in de kommetjes.

Serveer en laat iedereen hagelslag naar smaak op z’n portie strooien. Smakelijk!