Parmigiano de Melanzana

Recept: Coolinary 

Dit recept is van de hand van Geert Piessens, zanger/gitarist van Confuse The Cat. Deze Italiaanse veggie ovenschotel kreeg de band in 2006 voorgeschoteld in een backstage in Copertino.

 

Ingrediënten:
400 gram tomaten (vers gepeld)
250 gram kaas (mozzarella)
100 gram bloem
6 eetlepels kaas (parmezaanse)
4 aubergines
2 eetlepels verse basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
zout (op smaak)
suiker (op smaak)
peper (op smaak)

 

Bereiding:
1. Snij de aubergines in plakjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan.

2. Spoel ze af onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem.

3.  Bak in een bodem hete olijfolie de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

4. Fruit de knoflook zacht in 2 eetlepels verse olijfolie.  Voeg de tomaten, suiker, peper en basilicum er aan toe en laat het geheel inkoken en binden. 5. Doe een laag van de gebakken aubergineplakjes onderin een ingevette ovenschaal, leg daarover een laag van plakjes mozzarella en begiet ze met een deel van de tomatensaus.

6. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en bestrooi de bovenkant met parmezaanse kaas.

7. Bak het gerecht ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden Celcius), tot de bovenkant goudbruin is. Buon apetito!