Marokkaans groentenstoofpotje met kikkererwten

Kok: Etjen – info@justlikeyourmom.com

Ingrediënten voor 4 personen:

-2 uien, in dunne ringen gesneden

-3 el olijfolie

-3 wortels, in dikke plakken

-2 pastinaken, in dikke plakken

-1-2 el Raz-El-Hanout (kruidenmengeling, verkrijgbaar bij de Marokkaanse kruidenier of in de supermarkt)

-4 dl groentebouillon

-300 g pompoen, in blokjes

-425 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt

-10-15 gedroogde abrikozen, fijngehakt

-4 el gehakte, verse koriander

-4 el gehakte, verse platte peterselie

-225 g couscous

-2 handjes cashewnoten

1)     Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan. Voeg de uien toe en fruit ze in 3 minuten glazig.

2)     Voeg Raz-El-Hanout toe en roer kort om. Voeg daarna de wortel, pastinaak en bouillon toe en breng het mengsel afgedekt aan de kook.

3)     Zet het vuur laag en laat een vijftal minuutje zachtjes sudderen.

4)     Voeg de pompoen toe en laat alles nog 10 minuten zacht verder koken.

5)     Doe de couscous in een kom en giet er kokend water bij tot wanneer de couscous onder staat. Laat de couscous 2 min staan en roer daarna de korrels los. Zet de couscous afgedekt opzij.

6)     Roer de kikkererwten en de in stukjes gesneden abrikozen door.

7)     Laat het mengsel 5 minuten zonder deksel zachtjes verder koken, roer er de koriander en peterselie door en kruid bij naar smaak.

8)     Leg een bedje couscous op elk bord en schep daar wat van het groentemengsel samen met het vocht van de stoofpot op of naast.

  Tips: 

Serveer hier nog een frisse groene salade bij met verse kruiden (bijvoorbeeld: komkommer, kervel, dille, rucola, …). 

Schep op elk bord nog een dot Yofu (sojayoghurt naturel), die je op smaak brengt met een beetje paprikapoeder, harissa en geperste knoflook. 

De groenten in deze stoofpot kan je aanpassen naargelang het seizoen, dat is altijd handig wat het kookbudget betreft.

Wil je hier een stevigere maaltijd van maken? Serveer er dan nog zelfgemaakte of kant-en klare falaffelballetjes bij.