Lekker Strandfuiven!

 

 

 Wie wel eens naar de Stranduif in Glabbeek ging, weet dat er elk jaar een resem topartiesten op het podium staan. Ook dit jaar is dat niet anders, met onder andere Sick Of It All, Sigma, The Whatevers en Heideroosjes.

 Wat de meesten onder jullie waarschijnlijk niet weten is dat ook backstage de crème de la crème geserveerd wordt, maar dan op tafel! Zo zag het menu er vorig jaar uit:

Broccoli Soup with herbed cheese 

Parma ham with melon, passion fruit and mint

Vegetarian penne
Baked Victoria perch filet with young spinach and rosemary baked baby potaoes
Filet Pur with homemade Belgian fries and a crispy market fresh salad
100% Vegan plate

Chocolate mousse on vanilla sauce with a fresh red fruit mixture

Seasonal fruit salad with mint

 Omdat het menu alleen al Moshpot deed watertanden, gingen we ten ore bij Hilde Buvé. Zij kookt elk jaar voor de artiesten, samen met Bunker Jeugd. 

“Wij proberen altijd met verse producten een eenvoudig menu samen te stellen. Bijna al onze recepten halen we uit de kookboeken of website van Jeroen Meus. Ze zijn meestal gemakkelijk om te maken, met verse producten en heel lekker. Voor veganistische maaltijden doen we beroep op iemand die hier in thuis is.”

Wil je zelf je bands laten proeven van de zomerse Strandfuifgerechten? Probeer dan zeker eens de Broccolisoep met kruidenkaas (en evt hamblokjes) en Vegetarische pasta ! 

Strandfuif vindt dit jaar plaats van 2/8 tem 4/8 in Glabbeek. Meer info kan je vinden op www.strandfuif.be of www.facebook.com/strandfuif