Kwartel met spinazie en gebakken aardappelen en dragonsaus

Voor 10 personen

– 10 kwartels

– 1 kg verse bladspinazie

– 2 kg aardappelen

– halve bundel peterselie

– 1 dragonplantje

– scheut witte wijn

– 1 blokje kippenbouillon

– 250 gram boter

– olijfolie

01. Kwartel

maak een mengsel van kruiden: peper, zout, kippenkruiden of paprika. kruid de kwartels binnenin via hun poepje 😉

als je de band wilt entertainen kan je altijd een stukje poppenkast spelen met een kwartel op je vinger

leg de kwartels in een ovenschaal en overgiet met olijfolie (of boter).

je schuift de kwartels een 20 à 25 tal min in een oven op 175°c

02. Spinazie

je koopt best verse (gewassen) bladspinazie.

vergis je niet. lijkt altijd veel, maar slinkt enorm. na het stoven hou je niet zoveel spinazie meer over.

 stoof de spinazie in een beetje boter. kruid met peper, zout en noodmuskaat. indien gewenst kan je bij het stoven een beetje look toevoegen.

03. Gebakken aardappelen

aardappelen schillen en in blokjes van 2 cm snijden. of koop reeds geschilde krielaardappelen

leg de aardappelen in een ovenschaal, kruid met peper en redelijk wat zout. overgiet met wat olijfolie of boter of beter nog, een mix van beide

schuif ze een 40 tal min in de oven op 175°c.  (kwartiertje voor je de kwartels in de oven zet)

meng er net voor het serveren wat gehakte peterselie onder

04. Dragonsaus

we houden het simpel. los een blokje kippenbouillon en een halve liter warm water.

pluk de dragonblaadjes van de stengel. hou de blaadjes bij voor de afwerking.

doe de stengels in de bouillon. voeg een scheut witte wijn toe en laat een kwartiertje trekken

zeef de bouillon, kruid met peper, zout en de dragonblaadjes, ensmelt een paar blokjes zachte boter in de warme saus. hou warm maar laat niet meer koken.

 

05. Serveren

neem een diep bord, leg er een hoopje spinazie in met daarop de wartel. schik er wat gebakken patatjes rond en werk af met een lepeltje dragonsaus.