Koude pastasalade met een Caribbean-Thai-Italian touch

Favo recept van: Gabriel Rios 
Te vinden in het boek Cook ‘n’ Roll  

Voorbereiding: 20’
Bereiding: 20’
Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

– 250 gram (spelt)pasta
– verse koriander
– rucola
– één grote uit
– portie amandelen
– 3 teentjes knoflook
– portie rozijnen
– een halve paprika
– kleine tomaatjes (geen kerstomaten)
– 1 rode peper (niet te heet)
– 1 avocado
– halve limoen
– zeezout & peper

Bereiding:

1. Breek de pasta en kook die beetgaar

tip: Breken maakt het mengen met de ingrediënten makkelijker!

2. Haal van het vuur en spoel af met koud water
3. Zet een pan op een zacht vuurtje en laat de amandelen zacht bakken tot ze lichtbruin zijn.
4. Snijd de ui, de halve peper, de look fijn
5. Neem een grote kom, doe de ui erin, het pepertje en de look
6. Draai de spaghetti door de groenten en voeg olijfolie toe
7. Snijd de advocaat in grove stukken
8. Snijd de tomaatjes in partjes en voeg toe
9. Versnij de rucola en voeg toe
10. Voeg een handvol rozijnen toe
11. Versnipper een handvol koriander en voeg toe
12. Besprenkel het geheel met limoensap 

Meng alles goed door elkaar en serveer!

 tip: Een beetje bruine suiker geeft een zoete toets