Koekjestaart

Recept via Coolinary 

Deze koekjestaart – naar een recept van Marlies van Starfucker – is ideaal om elk feestje en optreden, en dus ook elke artiest, op te vrolijken. Chocolade, koekjes en balonnen? Lohs gehen!

Ingrediënten:

*1 pak echte boter (250 gr)
*2 pakken “petit beurre” koekjes (Marlies vindt de koekjes van LU de beste)
*1 zakje vanillesuiker
*Evenveel suiker als boter (250 gr)
*Een bus melk / koffie voor de liefhebbers
*Een supergroot pak melkchocolade (Marlies raadt die van Côte d’Or aan)
*Gekleurde balonnenBereiding:

1. Neem een grote schotel (bv. een vierkant of rechthoekig dienblad) en leg ze voor je neus.

2. Vet de schotel in met een beetje boter.

3. Neem een soepbord en doe er een halve bus melk en de vanillesuiker in.

tip: hier kan je ook koffie gebruiken als je dat lekkerder vindt

4. Open een pak “petit beurre” koekjes en dompel ze één voor één onder in de melk/koffie. 
 => een halve seconde is genoeg want anders vallen de koekjes uit elkaar!

5.  Leg de koekjes in een vorm naar keuze naast elkaar op de schotel (vierkant, rechthoek, kruis…) volgens de grootte van de taart die je wilt maken. Dit is de eerste laag.

6. Open het pak boter, doe de suiker bij en meng dit door elkaar met een stevige vork of lepel.

7. Beplak de eerste laag koekjes met boter.

tip van Marlies: na verwoedde pogingen om dit met bestek te doen is mijn beste advies: doe het met uw vingers !

8. Vervolgens leg je er opnieuw een laag ondergedompelde koekjes op, gevolgd door een laagje suikerboter, een laagje koekjes, een laagje suikerboter, een laagje koekjes, een laagje suikerboter… (herhaal zo vaak je wil maar eindig met een laagje suikerboter)

9. Beplak de zijkanten van je taart ook met suikerboter

10. Hak met een groot mes de chocolade in stukjes en plak de stukjes over de hele taart.

11. Vingers aflikken, handen wassen, taart in de ijskast en 24 uur wachten.

12.  Ballonnen opblazen en… feestje!!!