Knock-out chili

Basisingrediënten per 4 personen (ruime hoeveelheden):

Tip: Deze hoeveelheden zijn ruim ingeschat. Als je na afloop nog over hebt kan je de restjes makkelijk (de dag zelf) nog invriezen en bijhouden voor een volgend optreden!


3 grote uien
3 grote wortelen
2 rode paprika’s
3 teentjes look
1 blik rode bonen
1 grote pot spaghettisaus Miracoli picante
450 gram gehakt (vlees (runds/varkens) of veggie (quorn/tofu) )
 
Andere benodigdheden naar smaak:
 
Kruiden: peper, zout, paprika, curry, komijn, chilipoeder, evt. Mexicaanse kruidenmix

Sambal oelek
Tabasco
Zure room
Wraps, pitabroodjes of stokbrood 
Suiker of loempiasaus

 

Tip: twijfel je of een ingrediënt wel veggie, vegan of allergievrij is? Surf dan eens naar www.goedgeweten.be !

Ook op de onlineshop van een supermarkt (bv de Carrefour eshop) kan je vaak een ingrediëntenlijst vinden.

 


Bereiding:
 
1. Ui aanbakken samen met look en een koffielepel sambal oelek.
2. Wortelen en paprika toevoegen.
3. Eerste keer goed kruiden en laten stoven zonder deksel.
4. Na tiental minuten beetje sap van de bonen toevoegen en verder laten sudderen
5. Bonen en spaghettisaus toevoegen
6. Tijdens de 5 vorige stappen heb je het gehakt goed gebakken: olijfolie verhitten, look en koffielepel sambal toevoegen, daarna gehakt aanbakken en afkruiden.
7. Gehakt toevoegen bij de rest van de ingrediënten, afkruiden en proeven.
8. Opdienen in wrap/pitabroodje evt. samen met beetje zure room.

Tip: Je kan beter iets minder pikant afkruiden en pikante saus op tafel zetten. Zo weet je zeker dat iedereen het lust!

 

Kok: Jan Schellekens – jan.schellekens86@gmail.com

Fotograaf: Nathalie Helsen –  helsennathalie@hotmail.com

Organisatie: Pop In Malle – www.popinmalle.be