Greets overheerlijke koude pasta

Ingrediënten

1 pak pasta

1 potje half-zongedroogde tomaten (Sud ’n’ Sol)

1 potje pijnboompitten

1 pak rucola

Blokjes kaas naar keuze (Oud Brugge, mozzarella, feta, parmezaanschilfers,…)

Peper & zout

 

Kok: Greet De Meester (greetdm@telenet.be)

  1. Kook de pasta en spoel af onder koud water. Laat verder afkoelen tot hij helemaal koud is.
  2. Rooster de pijnboompitten in een hete pan.

Let op: Blijf er goed bij staan, want ze verbranden snel!

  1. Snij de kaas.
  2. Meng alle ingrediënten onder elkaar en doe er wat olie bij.
  3. Kruid af met peper en zout .

 

Je kan de pasta serveren met een stukje stokbrood of als side dish bij een barbecue!

Tip: Gebruik de olie van de tomaatjes ipv olijfolie, dat smaakt beter!

Tip: Een dag op voorhand kan je de pasta koken en de pijnboompotjes roosteren.  De rest van de ingrediënten kan je op de dag zelf toevoegen.