Cook ‘n’ roll: rock-‘n’-roll recht uit de keuken op je bord!

 Music is the wine that fills the cup of silence. 
Robert Fripp, gitarist en medeoprichter van de band King Crimson (1969)

Ik wou dat ik deze quote zelf had gevonden (wat ik vind ‘em geweldig!), maar mijn bron is een méér dan waardige vinder. Vandaag heeft Moshpot namelijk de eer een receptje uit het fantastische kookboek ‘Cook ‘n’ Roll’ te mogen gebruiken!

Het foto-/kookboek wist dé top van de Belgische artiesten (Stijn ! Das Pop! Koen Buyse! Luc De Vos! Alex Callier! Absynthe Minded! Regi!! ) te strikken voor dit prachtige initiatief.

In tegenstelling tot Moshpot schuiven ze niet aan tafel, maar achter het fornuis! Houden ze het simpel met puree en een stukje vlees? Of doen ze eens lekker gek met rode poon Wagyu Beef? Je leest het allemaal in hun favoriete recepten, die qua gevoel en smaak aanleunen bij de muziek die ze maken.
Bovendien kan je er nog leuke foodtips en andere culinaire weetjes vinden. (Favoriete restaurant van Gabriel Rios? Mama’s keuken! Beste catering? AB boven alles! En zijn favoriete koks? Koen Gisen en An Pierlé. Topduo achter het fornuis, zo blijkt!)

 Het boek werd gemaakt door Sven De Potter (tekst), Tom Boute (vorm) en Koen Bauters (beeld).

Sven ademt muziek en schrijft al tien jaar op zelfstandige basis voor magazines als Poppunt Magazine en drumt zelf in verschillende bands.

Tom is professioneel vormgever en creative director bij het full service communicatiebureau De Facto Image Building.

Koen op zijn beurt is een rockfotograaf die een heleboel Belgische bands en bijhorende albums de mooiste foto’s bezorgde.

Zelf de rock ‘n’ roll uit de keuken op je bord proeven? Het recept dat we uit dit fantastische boek mochten publiceren, is de Koude pastasalade met een Caribbean-Thai-Italian touch.

Het is het favoriete recept van Gabriel Rios (‘Because it’s sunny!’)  en waarschijnlijk heeft de verse koriander in het gerecht er wel wat mee te maken.

‘Ik groeide er mee op in Puerto Rico. Koriander zorgt voor de juiste smaakexpolosie en mixt ook goed met andere smaken!’

Cook ‘n’ Roll wordt uitgegeven door Lannoo. Het is een boek van 186 pagina’s vol lekkere recpten, mooie foto’s en toffe weetjes.

Meer info kan je vinden via www.cooknroll.be
Contact opnemen met Sven De Potter kan via sven@tientontaal.be