Conchiglie (pasta) met bloemkool

 

Kok: Anke Van Espen
http://foodbeforebrains.com

 In de lente en zomer is dit ideaal, omdat het licht verteerbaar is en de Belgische bloemkool dan echt heel lekker is. 
Het is in een wip klaar en lekker pittig.

Als je geen conchiglie vindt, dan zijn orrechiette ideaal. Bovendien gaat dit gerecht even goed met broccoli als met bloemkool.

  Ingrediënten voor 5P

* 500 g conchiglie (pastaschelpjes) of orrechiette
* 1,5 kg bloemkool
* 3 ansjovisfilets op olijfolie
*2 teentjes look
*1 rode peper
*Halve bussel platte peterselie met stengels.
*100g pecorino of parmezaanse kaas
*peper 
*100 ml olijfolie

 Bereiding: 

1. Zet een grote pot gezouten water op en kook de pasta al dente of zelfs net niet.

2. Verhit in een grote pan de olijfolie en doe de look en de ansjovisfilets erbij.
De ansjovisjes zullen wegsmelten en het gerecht iets ziltigs geven, maar geen uitgesproken ansjovissmaak.

 3. Snij het rode pepertje fijn en voeg toe.

4. Doe hetzelfde met de peterseliestengels. De blaadjes snij je pas op het einde fijn en voeg je dan pas toe.

5. Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes fijn genoeg zijn, dan garen ze makkelijk in het pastawater dat er later bijkomt.
Doe ze nu alvast bij de look en het pepertje.

 6. Wanneer de pasta net niet gaar is, dan doe je die erbij en giet er ook een flinke geut van het pastawater in. Het pastawater zorgt voor een binding.

7. Laat het een paar minuutjes pruttelen.

8. Kruid af met peper (zout zit er waarschijnlijk al genoeg in door de ansjovis)

9. Werk elk bord af met wat pecorino of parmezaanse kaas.

Smakelijk!